Hösten är påväg.....

Nu har sommaren passerat i ett rasande tempo och jag har inte hunnit med alls. Nyss var det sommarlov och nu har man börjat jobba igen. Tänkte att jag skulle göra lite uppdateringar om kursen som vi varit på och MH:t. 

Jag och Annica har varit till Myckelgensjö i juli och då på kurs med hundarna. Ni kan gissa om det var fullt i Annicas vrålåk (volvon) med tre hundburar och en massa packning men det gick att få in alltihop. Påväg neråt så gick resan bra enda tills vi kom till Umeå för där var vägen avstängd och vi fick köra en omväg på flera mil. "suck" Väl framme så inkvarterade vi oss i husvagnen (som Annicas svärföräldrar varit snäll och låtit oss låna) och somnade på en gång, för klockan var nog vid ett-tiden.

På kursen hade vi Bengt och Birgitta från Ystad som instruktörer. Bengt hade hand om spårkursen medan Birgitta hade sökkursen. Jag fick mycket bra tips om hur vi skulle träna vidare på spåret och jag fick lite "skäll" för att jag lade för enkla spår åt Silas(han är riktigt duktig i spåret).
 
På fredagen var det dax för MH för Silas och några fler belgare. (Vi gjorde MH:t lite före Silas kullsyskon eftersom jag har svårt att ta mig ner till Småland under en helg eftersom jag jobbar, fast jag helst hade velat åka dit. Men, men) Jag är jättenöjd med "Sillens" uppförande. Han tyckte det var lite fjantigt att försöka skrämmas med nå skramlande grejer..:) Spökena försökte han att se arg ut åt men inte blev han rädd inte... :)

Silas vid skrammlet


Silas och spökena


Under kursdagarna tränade vi även lydnad och det blev mycket hundsnack såklart. Jag är helnöjd med kursen, den var mycket  givande. Tack allihopa för en lyckad och jättetrevlig kurs och Mh. Som en liten parents kan nämnas att jag numer, enligt Annica, går under namnet "kvinnan som talar med kossor" för det fanns kossor  i närheten av campingen som lydde  mig  blint och kom i full galopp. När jag en kväll ropade "kooolera" eller var det "kooosera"  kom de men sedan gick dom  förnärmat iväg när Annica sa att hon "tyckte bättre om hästar!?? (Jo, det är faktiskt sant!!)  Därav kommer mitt nya smeknamnet.  Vi hade även en mini Kogaråsen träff eftersom både Trixa och Trimma var där. 

Gänget som var på kursen.


Avslutar med några bilder från årets kräftfiske och dess fiskelycka....
 
Råneälv


Liten del av fångsten....


Hej svejs...




















RSS 2.0